Kini aku Anak Kandung Suluh Budiman

Assalamualaikum..
Kesian blog ni.. Kemain cantik tapi berhabuk.. Cantik ke?? Haha.. Berbulan2 tunggu masuk U at last Faa dapat UPSI atau nama panjangnya Universiti Pendidikan Sultan Idris.. Excited sangat sebab tu U pilihan pertama Faa.. Cita2 pun nak jadi cikgu.. 
Kitorang mendaftar 2 september 2014.. Faa pergi sorang2 jer nasib baik ada kawan yang sama dapat UPSI ni.. Tak jugak kalut.. Kalut takpe, kalau sesat?? Dimanakah ku mahu pulang.. Sedih gak tapi tak nak arr menyusahkan parent.. Menyusahkan satu, belanja lagi.. Yela, awal2 ni kena berjimat cermat asal selamat di lain hari..
First day pendaftaran Faa dah kenal banyak kawan.. Adanye dari Sabah, Terengganu, Pahang, Kelantan dan banyak lagi.. Lebih syok Faa dapat roomate yang baik hati do.. she's NOR AZLIZA.. from Terengganu.. 
Seminggu orientasi, kaki pun dah melecet, muscle pun sakit2 dh hari yang paling gementar tiba.. Hari yang penuh dengan adat istiadat dan protokol iaitu Hari angkat Ikrar.. Selesai majlis angkat ikrar maka sahlah kami sebagai anak kandung suluh budiman..

Suasana Majlis Angkat Ikrar

Ehh.. lupa pulak..Faa ambik course ISMP Geografi.. Sape minat Geografi angkat kening sikitt.. haha.. Cerita pasal malam penutupan, perghh..persembahan yang amat menarik drpd setiap wakil kolej kediaman.. Kolej Faa menang bagi kategori paling HAVOC.. Respect dekat diorang yang berjaya menonjolkan bakat yang ada seperti menyanyi, berlakon, bermain alat muzik, menyanyi dan sebagainya.. Kalau Faa belum tentu boleh buat sebab Faa jenis orang yang cepat nervous dan pemalu sikit..
Sekarang dah dua minggu kuliah berlalu.. Stress sangat.. Minggu pertama dah ada assigment.. Alahaii.. Semangat ada tapi otak lambat loading.. Tapi insyallah Faa akan berusaha sungguh2.. Yeahh.. Faa rasa sampai sini je la setakat ni ye entry Faa.. Kalau ada  kelapangan masa nanti Faa update la entry lagi ye.. Salam semua.. Mohon permisi..

Tiada ulasan: